Publikation: De fire Internet of Things (IoT) udviklingstrin

I nær fremtid får alle produkter ligesom vi mennesker et digitalt liv på Internettet. Når produkter kobles på Internettet, opstår der mange nye muligheder. For eksempel kan man løbende og i realtid få viden om kundernes faktiske brug af produkterne.

Når produkter kommer på Internettet, betegnes det som Internet of Things (IoT) eller på dansk Tingenes Internet. Mange danske virksomheder er godt på vej med IoT og den fjerde industrielle revolution, mens andre står stadig tøvende overfor IoT og har svært ved at overskue, hvordan de kommer i gang med IoT?

Hvilke muligheder giver IoT for virksomheden og dens kunder? Hvad er konsekvenserne ved at koble sine produkter og tjenester på IoT? Hvilke fordele er der? Og er der overhovedet ingen ulemper?

Bliv inspireret med ny publikation

Download denne publikation hvor professor Jan Damsgaard beskriver de fire udviklingstrin fra en spæd begyndelse med IoT frem mod en organisation med totalt integreret IoT, hvor IoT vil gennemsyre virksomheden, dens produkter og dens forretningsmodeller.

De fire udviklingstrin kan kort beskrives:

  1. På det første udviklingstrin eftermonteres IoT enheden på produktet for at demonstrere potentialet i
    IoT.
  2. På det andet trin integreres IoT i selve produktet, og mere avancerede funktioner bliver mulige.
  3. På det tredje udviklingstrin flyttes fokus fra produktet til kunden, og forretningsmodellen forandres fra at sælge produkter til at sælge services med kundens behov som omdrejningspunktet.
  4. På det fjerde og (foreløbig) sidste udviklingstrin smelter produkt og IoT sammen og bliver en del af et større økosystem, hvor produktet både bidrager til og drager nytte af tilstedeværelsen af andre IoT-produkter som kan give nye indsigter og skabe nye forretningsmuligheder.

Hvert af de fire udviklingstrin karakteriseres ved, hvordan produktionsvirksomheder organiserer IoT, hvordan relationen til eksterne partnere udvikles, og hvordan forretningsmodellen gradvist ændres.

I publikationen har Jan Damsgaard også beskrevet, hvad produktionsvirksomheder kan forvente af fordele og udfordringer på hvert trin, samt hvor stor cybersikkerhedstruslen anslås at være.

Udfyld nedenstående formular for at få adgangen til publikationen:

Kom i gang med at bruge kundedata og download vores rapporter

Udfyld nedenstående felter, og tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du får adgang til vores downloads med det samme og tilsendt seneste nyt om events og downloads løbende, så du kan komme i gang med at udnytte dine kundedata til vækst.

Nyheder

Hold dig opdateret om seneste nyt i projektet, så du kan komme i gang med at udnytte din virksomheds egne kundedata- og viden.

Events

Få kompetencer til, at udnytte din virksomheds egne kundedata- og viden via vores webinarer, seminarer og konferencer.

Downloads

Få unik viden gennem vores analyser og værktøjer til, at udnytte potentialet for brugen af kundedata i din virksomhed.