Kom godt i gang med kundedata

Flere SMV’er, og særligt mikrovirksomheder og fremstillingsvirksomheder, udnytter ikke kundedatas potentielle. Det betyder, at der er et stort uudnyttet potentiale. AVS Danmark er én af de få fremstillingsvirksomheder, der har givet sig i kast med kundedata, og de har gode erfaringer med det.

En analyse med 509 danske SMV’er, lavet af analyseinstituttet Wilke, viser, at 44 pct. af virksomhederne aktivt bruger kundedata. Dermed viser analysen et potentiale for 56 pct. af virksomhederne i at bruge kundedata.

Virksomheders størrelse og branche har betydning for arbejdet med kundedata. Der er store forskelle på, hvor succesfulde handels- og fremstillingsvirksomheder mener de er, når det kommer til at arbejde med kundedata. Imens 33 pct. af handelsvirksomhederne angiver, at de er succesfulde i arbejdet med kundedata er det kun 22 pct. af fremstillingsvirksomhederne, som har den opfattelse.

Det er altså særligt mikrovirksomheder og fremstillingsvirksomheder, der har det svært med at arbejde med kundedata. Mange af de virksomheder har hverken motivationen eller viden om og/eller adgang til kundedata. Det er ærgerligt, at virksomhederne ikke udnyttet kundedatas muligheder, da analysen samtidig viser en tydelig sammenhæng mellem brugen af kundedata og vækst.

AVS Danmark arbejder med kundedata

AVS Danmark, der er en del af fremstillingsindustrien, har fået værdi ud af arbejdet med kundedata. Med hjælp fra Erhvervshus København blev de opmærksomme på, at de havde udfordringer med at samle deres data og dermed udnytte dets potentielle. Efter at have lokaliseret problemet kunne de begynde et bedre og mere givende arbejde med kundedata. I dag arbejder de på at få hele virksomheden til at benytte de muligheder, de har skabt med kundedata, og koordinere deres mange programmer.

Vi har fået rigtig meget værdi ud af at være dybere inde i vores data, og vide mere om vores kunder, og få en god dialog til at få endnu mere viden om vores kunder.Kjeld Bagger, Direktør i AVS Danmark

Kjeld Bagger råder virksomheder til at kigge på, hvordan de bruger den data, de allerede har, når de skal begynde arbejdet med kundedata.

Kom i gang med at bruge kundedata og download vores rapporter

Udfyld nedenstående felter, og tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du får adgang til vores downloads med det samme og tilsendt seneste nyt om events og downloads løbende, så du kan komme i gang med at udnytte dine kundedata til vækst.

Relaterede indlæg

Nyheder

Hold dig opdateret om seneste nyt i projektet, så du kan komme i gang med at udnytte din virksomheds egne kundedata- og viden.

Events

Få kompetencer til, at udnytte din virksomheds egne kundedata- og viden via vores webinarer, seminarer og konferencer.

Downloads

Få unik viden gennem vores analyser og værktøjer til, at udnytte potentialet for brugen af kundedata i din virksomhed.